sayın otorite horoncu yorumlarının hepsini okudum ve saygı duydum. bence güzel oyrumlar olmuş. katıldığım çok nokta var. özellikle zonguldak konusunda.bence grubun en temiz adımları zonguldaktaydı. fakat gelin görünki hiç mimik olmayan ekibin bir yere gelmesi çok zor. eğer mimik yapmış olsalardı zaten jürinin kendini savunabilecek bi tarafı kalmayabilirdi. tabi çizgilerinde mantık olrak yapılan hatalar da var fakat onlar mimikler kadar dereceyi etkilemez diye düşünüyorum.
katılmadığım bir nokta jürilerin taşradan finale ekip gönderemeyecekleri konusu. her ne kadar gaziden ayrılmış olsa da kastamonu üniversitesi taşra üniversitesi sayılabilir. önemli olan orda dönen kulis. benim yarışmadaki sıralamam da canlı gözle izleyince sanki kocaeli bir olur gibiydi eğer sonda çocuğun yaptıkları olmasaydı.
kocaelinin kostümüne getirilen eleştirilere katılmıyorum. stilize dal bir yoru işidir ve o şekilde yorumlanmıştır. eğer yöreye uygunluk yoksa kostümün yöreye uygun olmamasından puan kırılması yeterlidir bu onların finale gitmeyi hak etmediğini göstermez. trabzon sahne düzenlemsi için çok zor bir yöredir ve bu zorluktan kaynaklanan perdelemeler var fakat bunlar ekibin coşkusunun yanında gölege de kaldı diye düşünüyorum.
ankara ekip olarka bireysel hataların fazla olduğu bir ekipti ama coşkuları ve harike düzenlenmiş çizgileri bireysel hatak,ların görülme olasılığını en aza indirmiş. ankara üniversitesini izlemek her sene heyecan verici çünkü her sene sahne düzenlemesinde, oyunlarında, sahneye girişinde çıkışında horon grubuna bire farklılık ve renk getiriyor. bu açıdan onları finale çok yakıştırıyorum.
finalde horonlardan en az bir tanesinin dereceye gireceğini düşünüyorum. bütün ekipleri gruplarda göstermiş oldukları saygıdan, kocaeli üniversitesinin göstermiş olduğu güzel ev sahipliğinden dolayı tebrik etmek istiyorum. herkesin emeğine sağlık. dansçı arkadaşların gençliğine veriyorum bu sert eleştirileri. otorite horoncunun bir oyrumundaydı sanki oynarken biz de en iyi ekibin bizim olduğunu,en iyi dansçıların bizde olduğunu düşünürdük ve objektif bakamazdık. bu sert eleştiriler bundan kaynaklı diye düşünüyorum.
bütün herkese verdiği emekten dolayı teşekkür ediyorum. finalde iki üniversiteye de başarılar diliyorum.