Gönderen Konu: 2009 Üniversiteler Arası Halk Oyunları Yarışması Horonlar Grup Birinciliği  (Okunma sayısı 13981 defa)

Çevrimdışı otoritehoroncu

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
DEĞERLİ YORUMCULAR HERKES KENDİNE GÖRE BİR DEĞERLENDİRME YAPMIŞ FAKAT BU HORON GRUBUNUN YARIŞMALARINDA DOGRU YORUM YAPMAK İÇİN OYNANAN YÖRELER KONUSUNDA UZMAN OLMANIZ GEREKİR.HALKOYUNLARINA UZUN YILLAR ANTRENÖR  OLARAK HİZMET ETMİŞ BİRİ OLARAK BENDE DEĞERLENDİRME YAPMAK İSTİYORUM.ÖNCELİKLE 2007 YILINDA SAFRANBOLUDA 2008 YILINDA RİZEDE YAPILAN DEGERLENDİRMELERİDE GÖZDEN GEÇİRMENİZİ TAVSİYE EDERİM.DOGRU TESPİT YAPARKEN OBJEKTİF OLMANIZ GEREKİR YARIŞMACI EKİPLERDE OYNAYAN ÖGRENCİLERİN YAPTIGI YORUMLARIN SUBJEKTİF OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM.2007 YILI VE 2008 YILINDA 1.LİK ALAN EKİPLERİN 1.LİĞİ HAK ETTİĞİNİ DÜSÜNMÜYORUM.ZATEN FİNALDEKİ SONUÇLARIDA BENİ HAKLI CIKARMISTIR. 2009 YILINDA KOCAELİNDE
BENİM YORUMUMA GELİNCE DEĞERLENDİRMEYE EKİPLERİN YÖRESELLİKLERİ,PERFORMASLARI,SUNUMLARI,MÜZİKLERİ OLARAK BAKACAM.KİMSEYİ KIRMAK YERMEK İSTEMİYORUM.YARIŞMAYI VE PROVALARI SONUNA KADAR SEYREDEN BİRİ OLARAK.....

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ:GECEN YIL 2.LİĞİ HAK ETMEDİ BU BASARI İSTANBULLU HAKEMLERİN DESTEGİYLE OLDU.BU SENE O HAKEMLERDEN BİR TANESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİNİN PROVASINDAYDI VE EKİBE YARDIM EDİYORDU BUDA GÖZDEN KACMADI.BU NASIL İSTİR...KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AYRICA ARMELİT ADINADA YARISMALARA KATILIYO.YANİ ARMELİT DESTEK OLUYO..GELELİM BU SENEYE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ PROVADAKİ OYUNLARINI OYNASAYDI KİMSE RAKİBİ BİLE OLAMAZDI.BU Bİ GERCEK FAKAT YARIŞMDA EKİP KÖTÜYDÜ.KEMENCECİ AYNI ZAMANDA SOLİST PROVADA COK BAGIRINCA SESİ KISILDI YARISMADA DETONE OLDU..BARİZ HATALAR VAR.SONLARA DOGRU SONDAN 2. YADA 3. OYUNCU SALLAMADA DAGILDI.BU HATALARLA BİRİNCİLİK ALINSAYDI CINGAR CIKARDI.BU EKİP HATASIZ OYNARSA FİNALDE ANKARA ÜNİVERSİTESİNİ COK RAHAT GECECEKTİR. EKİP OYUNCULARINI VE HOCAYI TEBRİK EDERİM BASARILAR

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
DEĞERLİ YORUMCULAR HERKES KENDİNE GÖRE BİR DEĞERLENDİRME YAPMIŞ FAKAT BU HORON GRUBUNUN YARIŞMALARINDA DOGRU YORUM YAPMAK İÇİN OYNANAN YÖRELER KONUSUNDA UZMAN OLMANIZ GEREKİR.HALKOYUNLARINA UZUN YILLAR ANTRENÖR  OLARAK HİZMET ETMİŞ BİRİ OLARAK BENDE DEĞERLENDİRME YAPMAK İSTİYORUM.ÖNCELİKLE 2007 YILINDA SAFRANBOLUDA 2008 YILINDA RİZEDE YAPILAN DEGERLENDİRMELERİDE GÖZDEN GEÇİRMENİZİ TAVSİYE EDERİM.DOGRU TESPİT YAPARKEN OBJEKTİF OLMANIZ GEREKİR YARIŞMACI EKİPLERDE OYNAYAN ÖGRENCİLERİN YAPTIGI YORUMLARIN SUBJEKTİF OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM.2007 YILI VE 2008 YILINDA 1.LİK ALAN EKİPLERİN 1.LİĞİ HAK ETTİĞİNİ DÜSÜNMÜYORUM.ZATEN FİNALDEKİ SONUÇLARIDA BENİ HAKLI CIKARMISTIR. 2009 YILINDA KOCAELİNDE
BENİM YORUMUMA GELİNCE DEĞERLENDİRMEYE EKİPLERİN YÖRESELLİKLERİ,PERFORMASLARI,SUNUMLARI,MÜZİKLERİ OLARAK BAKACAM.KİMSEYİ KIRMAK YERMEK İSTEMİYORUM.YARIŞMAYI VE PROVALARI SONUNA KADAR SEYREDEN BİRİ OLARAK.....

ZONGULDAK KARAELMAS :BAZI ARKADASLARIN YORUMLARINDA OLDUGU BENDE ZONGULDAGIN HAKKININ YENDİĞİNİ KANISINDAYIM.GECEN YILDA FİNALE GİTME HAKLARIYKEN OLMADI.PROVALARI COK GÜZEL OLMASINA RAGMEN YARISMADA BARİZ HATALAR VARDI.AYRICA MÜZİKLERİDE KÖTÜYDÜ.SADECE YAYLI SAZLAR VE KLARNET DUYULDU.ARADA AZ DA OLSA ZURNA AYRICA SAZLARDA PARTİSYON SECİMİDE YANLISTI.VAZRİYADA MEY OLURMU?ZURNA  TULUM DURURKEN..O OYUN MÜZİSYENLER TARAFINDAN KATLEDİLDİ. BENCE HATALARDA FIRSAT BEKLEYEN HAKEMLERE İLAC OLDU..HAKEMLERİNDE TASRADAN GELEN EKİPLERİ FİNALE YOLLAYACAK O CEARETİ GÖSTERECEKLERİNİDE DÜSÜNMÜYORUM. BU GRUP HERSENE DAHA İYİ BİR EKİPLE GELİYO AYNI KADROYU KORURLARSA SENEYE EN BÜYÜK FAVORİM ZONGULDAK..EMEK VEREN OYUNCULARI VE HOCALARINI TEBRİK EDERİM..

Çevrimdışı volkitolki55

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
   sayın otorite horoncu yorumlarının hepsini okudum ve saygı duydum. bence güzel oyrumlar olmuş. katıldığım çok nokta var. özellikle zonguldak konusunda.bence grubun en temiz adımları zonguldaktaydı. fakat gelin görünki hiç mimik olmayan ekibin bir yere gelmesi çok zor. eğer mimik yapmış olsalardı zaten jürinin kendini savunabilecek bi tarafı kalmayabilirdi. tabi çizgilerinde mantık olrak yapılan hatalar da var fakat onlar mimikler kadar dereceyi etkilemez diye düşünüyorum.
   katılmadığım bir nokta jürilerin taşradan finale ekip gönderemeyecekleri konusu. her ne kadar gaziden ayrılmış olsa da kastamonu üniversitesi taşra üniversitesi sayılabilir. önemli olan orda dönen kulis. benim yarışmadaki sıralamam da canlı gözle izleyince sanki kocaeli bir olur gibiydi eğer sonda çocuğun yaptıkları olmasaydı.
   kocaelinin kostümüne getirilen eleştirilere katılmıyorum. stilize dal bir yoru  işidir ve o şekilde yorumlanmıştır. eğer yöreye uygunluk yoksa kostümün yöreye uygun olmamasından puan kırılması yeterlidir bu onların finale gitmeyi hak etmediğini göstermez. trabzon sahne düzenlemsi için çok zor bir yöredir ve bu zorluktan kaynaklanan perdelemeler var fakat bunlar ekibin coşkusunun yanında gölege de kaldı diye düşünüyorum.
   ankara ekip olarka bireysel hataların fazla olduğu bir ekipti ama coşkuları ve harike düzenlenmiş çizgileri bireysel hatak,ların görülme olasılığını en aza indirmiş. ankara üniversitesini izlemek her sene heyecan verici çünkü her sene sahne düzenlemesinde, oyunlarında, sahneye girişinde çıkışında horon grubuna bire farklılık ve renk getiriyor. bu açıdan onları finale çok yakıştırıyorum.
   finalde horonlardan en az bir tanesinin dereceye gireceğini düşünüyorum. bütün ekipleri gruplarda göstermiş oldukları saygıdan, kocaeli üniversitesinin göstermiş olduğu güzel ev sahipliğinden dolayı tebrik etmek istiyorum. herkesin emeğine sağlık. dansçı arkadaşların gençliğine veriyorum bu sert eleştirileri. otorite horoncunun bir oyrumundaydı sanki oynarken biz de en iyi ekibin bizim olduğunu,en iyi dansçıların bizde olduğunu düşünürdük ve objektif bakamazdık. bu sert eleştiriler bundan kaynaklı diye düşünüyorum.
    bütün herkese verdiği emekten dolayı teşekkür ediyorum. finalde iki üniversiteye de başarılar diliyorum.

Çevrimdışı sertec

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Kocaeli veya ankaranın finalde karaharp veya pamukkaleyi geçme gibi bir ihtimali söz konusu bile olamaz boşuna heveslenmenin anlamı yok..horondan gelen bu 2 ekipten birine 3.lüğü verecekler oda muhtemelen kocaeli olacak bunlar benim tahminlerim,bu senenin 1.si bence kara harp okulu ;)

Çevrimdışı hacıeli

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
  bence bu sene ilk 2 de sadece zeybek olmayacak.horonlardan biride ilk ikiye girecek..finale kalan tüm ekiplere başarılar..
  artık yeri de bi açıklansa.:D

Çevrimdışı müzikci

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Linkleri Görmeye İzinli Değilsiniz. Lütfen Üye Olun veya Giriş Yapın :)

OTORİTEHORONCU ARKADAŞ ÖNCE KULAKLARINI YIKATSIN ÇÜNKÜ BEN DE O YARIŞMDAYDIM VE KARAELMASA ÇALAN GRUPTA MEY YOKTU. OLMAYAN BİR SAZI ÇALDIKLARINI İDDİA ETMEK ÇOK KOMİK.. AYRICA PERFORMANSLARI BENCE ÇOK İYİDİ...
BU KADAR YANLI YAZILAR YAZMAK DOĞRU DEĞİL HELE BELLİKİ BİLMEDİĞİ BİR KONUDA (YANİ MÜZİK KONUSUNDA)!!! HİÇ DEĞİL. ÇÜNKÜ SENİN BURADAN YARIM YAMALAK kULAKTAN DUYMA MÜZİK LAFLARIYLA ELEŞTİRDİĞİN KİŞİLER YILLARDIR HALK OYUNLARI MÜZİKLERİNE BİRÇOK YENİLİKLER YAPMIŞ BİR GRUP...

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
sen onların kalemşörlüğünü üslendin galiba..o grupta kac müzisyen vardı.kacının sesi duyuldu.tonlarca paraya calıyolar hakkını verecekler elbet.klarnet ve yaylıların dısında arada da zurna giriyodu.gerisi sinyalci yani yancı....tulum duydunmu nerdeydi? bir oyunda akordion vaardı..zurna calan arkadas balaban yada mey calıyodu.vazriyayı dinle..elestiriye hiç gelemezler müzisyenler.kendilerinde hiç hata aramazlar.müzikten kac puan kırılıyor haberin varmı? o yarısmada kac tane müzik puanı kırılmıs sordularmı?onuda öğren sonra yorum yap...asıl sen kulakların yıkat.edep sınırlarınıda zorlama....

Çevrimdışı hacıeli

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
müzik güzel bişeydir.çok iyi de çok kötü de yapılabilir bu sanıım herşeyi özetliyor ;D ;D ;D ;D ::) ;) ::)

Çevrimdışı hacıeli

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
ayrıca youmlarda bazı arkadaşlar  geçen sene trabzon oynayan oyuncunun başlığının düşmesi konusunda  bişeyle demişler bu konuyada dikkat edelim.. ;D  arkasından konuşmayın adamın 8)

Çevrimdışı sasil

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
sayın otoritehoroncu bence gerçekten kendinizi otorite sanıyosunuz..bence siz iyi bir hoca değilsiniz herkese bir eleştiri yapmışsınız kafanıza göre siz bi ekip çıkarında görelim..

Çevrimdışı müzikci

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
BEN KİMSENİN KALEMŞÖRLÜĞÜNÜ YAPMIYORUM AMA GERÇEKLERİ DE OLDUĞU GİBİ ANLATMAKMAK, ÇARPITMAMAK LAZIM. SİZİN O GRUPLA NE SORUNUNUZ VAR BİLMİYORUM AMA O YARIŞMANIN MÜZİK KISMI İLE İLGİLİ YAPTIĞINIZ YORUMLARIN TAMAMI YANLIŞ. ÇÜNKİ; TEKRAR DİNLEDİM YAZDIĞINIZ GİBİ VAZRİYE HORONUNDA MEY!!!, YA DA BALABAN ÇALINMAMIŞ.(AYRICA KENDİNE OTORİTE DİYEN BİRİNİN O ENSTRUMANIN SESİNİ DUYDUĞUNDA MEY DEĞİLDE BALABAN OLDUĞUNU ANLAMASI LAZIM) BALABAN YANLIZCA İNTRODAN ÖNCE AÇIŞTA VE HOROMİ DE KULLANILMIŞ. VAZRİYA HORONUNDA KESİNLİKLE BALABAN KULLANILMAMIŞ. AKORDEON VE KLARİNET KULLANILMIŞ. SİZ DE TEKRAR DİNLEYİN LÜTFEN…
AYRICA “SAZLARDA PATİSYON SEÇİMİDE YANLIŞTI” CÜMLENİZİ BİRAZ AÇARSANIZ HATTA PATİSYON NEDİR NASIL YAPILIRI ANLATIRSANIZ DAHA ANLAŞILIR OLUR. KENDİNİZE OTORİTE HORONCU DİYİP OTORİTE MÜZİSYEN GİBİ YORUMLAR YAPARAK ASIL SİZ EDEP SINIRLARINI ZORLUYORSUNUZ. LÜTFEN BİLDİĞİNİZ ANLADIĞINIZ KONULARDA YORUM YAPIN.
AYRICA: ORADA SANIRIM 18 TANE SAZ VARDI BUNLARIN HEPSİNİ TEK TEK DUYABİLECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORSANIZ (HELE SPOR SALONUNDA) DİYECEK BİRŞEY BULAMIYORUM SAYIN OTORİTE!!!
ÖZÜR DİLERİM AMA KENDİNE OTORİTE DİYEREK OTORİTE OLUNMUYOR MAALESEF.
« Son Düzenleme: 28-04-2009, 10:53 Gönderen: müzikci »

Çevrimdışı kıvanç

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
11 yıldır halkoyunları oynayan arkadaş hayatında hiç 32 kişilik trabzon ekibi izledin mi bunu bi düşün. ayrıca çizme giydiler de noldu:)

Çevrimdışı bikacsoru

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Kocaelide yapılan yarışmanın hakem değerlendirmeleriyle ilgili bir kaç çözümlemede bulundum bunları yazacağım ve bu işi yıllardır yaptığını söyleyen buraya yorum yazan kişilere bir kaç soru soracağım..

Gökhan Ülker(Eskişehir)
Kocaeli:90
Ankara:89
Çoruh  :88
Amasya:87
Gazi     :83
KATÜ   :82

Bu gökhan isimli hakem gaziye 83 verip kocaeliye 90 ankaraya 89 vermiş hadi bunlara bişey demiyorum Çoruha 88 vermiş,yarışmanın en kötü ekibi katüyede 82 vermiş...

Soru 1:Gaziye 83 verip katü kıza 82 vermek ADALETMİ?
Soru 2:Kocaeli gaziye 7 puan fark atacak şekilde iyimi oynadı?
Soru 3:Artvin çoruh gaziye 5 puan fark nasıl atar?
Soru:4 Acaba amasyaya 87 verip gaziye 83 ve kara elmasa 84 vermesinin suat inceyle bir ilgisi olabilrmi?

Bu Gökhan isimli hakeme göre yarışmanın en kötü 2 ekibi gazi ve katü buyrun birde burdan yakın...

Ali Rıza İnceyıldız(Kocaeli)
Kocaeli:91
Amasya:90
Çoruh  :89
Ankara :88
Gazi    :84
KATÜ  :84

Ali Rıza isimli hakem ise demişki kocaeli müthişti gaziye 7 puan fark atmalıydı hatta demişki diğer yanımda oturan arkadaşlarım bişey bilmiyor en iyi ben biliyorum kocaeli ankaraya 3 puan fark atmalı...ayrıca bu çok zeki ve çok iyi bilen  hakem arkadaş diyorki suat inceye yanlış yapamam amasyaya 90 vermeliyim...hadi hepsi bir yana yarışmanın en kötü 2 ekibi gazi ve katüydü..

Soru 1:Gaziye katüye aynı puan 84 vermek ADALETMİ?(gazi sahnede yürüse o katüye 10 puan fark atar)
Soru 2:Kocaeli gaziye 7 ankaraya 3 puan atacak şekilde iyi bir oyunmu oynadı?
Soru 3:Çoruh gaziye nasıl 5 puan nasıl fark atar??
Soru 4:Amasyanın 90 puan alması ve gaziye 6 puan fark atmasında acaba SUAT İNCE nin bir etkisi olabilrmi??

*Şimdi eeyyyyyy bu işi bildiğini iddia edenler soruyorum size Bu iki EMEK HIRSIZI,ART NİYETLİ ADAM sizce nasıl bir değerlendirme yapmış  haksızmıyım yazdıklarımda??

*Federasyon bir daha bu 2 adama görev verirse kendileride bu işe alet olmuş olmazmı..güvenilirliği sarsılmış olmazmı?

*Burda herkesin içinde bu 2 adamı hedef gösteriyorum.bunlar hırsızdır hemde en büyük hırsız yani emek hırsızı bunlar art niyetlidir halk oyunları camiasının böyle insanlara ihtiyacı yoktur yoksa kültürümüz kaybolup gidecek..

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
                                         1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11

ARTVİN ÇORUH       85   87   88   87   85   89   88   89   89   88   86
ONDOKUZ MAYIS       86   88   87   88   83   85   85   87   88   85   83
AMASYA                     87   87   93   85   88   90   87   91   87   87   88
ATATÜRK                     85   85   86   89   87   82   84   90   90   86   84
ANKARA                     93   91   91   90   90   88   89   92   92   86   90
KOCAELİ                     89   87   88   92   88   91   90   88   91   91   89
GAZİ                      88   89   90   89   89   84   83   89   91   89   88
KARADENİZ TEKNİK                 84   81   83   83   80   84   82   86   86   83   83
ZON. KARAELMAS        90   90   89   86   86   86   84   89   93   90   89
« Son Düzenleme: 29-04-2009, 21:51 Gönderen: otoritehoroncu »

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
 HAKEM DEGERLENDİRMESİNİ YORUMLAMAK İSTİYORUM..

1.HAKEM NEVİN ŞAHİN
 1.ANKARA ÜNİV             93     YÜKSEK PUAN OLARAK ATILDI
 2.ZONG.KARAELMAS       90     YÜKSEK PUAN OLARAK ATILDI
 3.KOCAELİ                    89
 4.GAZİ                         88
HAKEMİN DEGERLENDİRİLMESİNDE GÖRÜLDÜGÜ GİBİ SIRALAMASI..FAKAT HAKEMİN  ANKARAYA VE KARAELMASA VERDİĞİ PUANLAR EN YÜKSEK PUAN OLARAK SAF DISI KALDI NETİCEYE TESİR ETMEDİ...VERDİGİ PUAN DEGERLENDİRMEYE GİRMEDİ...
9 EKİPTE 3 DEGERLENDİRME DISI PUANLAMASI OLDU...

2.HAKEM  ÜMİT SELCUK(ANKARA)
 1.ANKARA ÜNİV             91
 2.ZONG.KARAELMAS       90
 3.GAZİ                         89
 4.19 MAYIS                   88
HAKEMİN DEGERLENDİRİLMESİNDE GÖRÜLDÜGÜ GİBİ SIRALAMASI..9 EKİPTE 3 DEGERLENDİRME DISI PUANLAMASI OLDU...

3.HAKEM  CANAN ÖZBULUT(ANKARA)
 1.AMASYA ÜNİV             93      YÜKSEK PUAN OLARAK ATILDI
 2.ANKARA ÜNİV              91
 3.GAZİ                         90       YÜKSEK PUAN OLARAK ATILDI
 4. ZONG.KARAELMAS       89               
HAKEMİN DEGERLENDİRİLMESİNDE GÖRÜLDÜGÜ GİBİ SIRALAMASI..9 EKİPTE 3 DEGERLENDİRME DISI PUANLAMASI OLDU...

4.HAKEM  ÖZGÜR ÖZTÜRK
 1.KOCAELİ ÜNİV             92      YÜKSEK PUAN OLARAK ATILDI
 2.ANKARA ÜNİV              90
 3.GAZİ                         89     
   ATATÜRK ÜNİV             89         

5.HAKEM  AYHAN ALTINTAŞ (ESKİSEHİR)
 1.ANKARA ÜNİV               90
 2.GAZİ                           89
 3.AMASYA , KOCAELİ        88

6.HAKEM  A.RIZA İNCE YILDIZ
 1.KOCAELİ                91  YÜKSEK PUAN OLARAK ATILDI
 2.AMASYA                90               
 3.ARTVİN CORUH       89
 4.ANKARA ÜNİV         88   DÜSÜK  PUAN OLARAK ATILDI   
HAKEMİN DEGERLENDİRİLMESİNDE GÖRÜLDÜGÜ GİBİ SIRALAMASI..9 EKİPTE 5 DEGERLENDİRME DISI PUANLAMASI OLDU.SINIFTA KALDI..
ATATÜRK ÜNİV 82 VEREN ADETA DAGILAN KTÜ 84 PUAN VEREN TEK HAKEMDİ..DAHA DOGRUSU ATATÜRK ONUN  SONUNCUSU.. COK KÖTÜ PERFORMANS..
BEN THOF MHK YERİNDE OLSAM BU HAKEMİ PERFORMANSINDAN DOLAYI 5 YIL DİNLENDİRİR.O SÜRE ZARFINDADA EĞİTİM SEMİNERİNE TABİ TUTARIM..

7.HAKEM GÖKHAN İLKER (ESKİSEHİR)
 1.KOCAELİ                90 
 2.ANKARA ÜNİV         89
 3.ARTVİN CORUH       88
 3.AMASYA                87         

KARAELMASA 84 GAZİ ÜNİV 83 VEREN ADETA DAGILAN KTÜ 82 PUAN VEREREK ARTNİYETLİ OLDUGUNU GÖSTEREN HAKEMDİ..KÖTÜ PERFORMANS..
 THOF MHK  BU HAKEMİ PERFORMANSINDAN VE ART NİYETİNDEN DOLAYI  DİNLENDİRMESİ GEREKİR.

8.HAKEM MEHMET AKKAYA
 1.ANKARA ÜNİV              92
 2.AMASYA ÜNİV             91       YÜKSEK PUAN OLARAK ATILDI
 3.ATATÜRK ÜNİV            90       YÜKSEK PUAN OLARAK ATILDI
   ARTVİN CORUH             89       YÜKSEK PUAN OLARAK ATILDI
   KARAELMAS .               89
   GAZİ                          89
  4.KOCAELİ                    88
HAKEMİN DEGERLENDİRİLMESİNDE GÖRÜLDÜGÜ GİBİ SIRALAMASI..9 EKİPTE 4 DEGERLENDİRME DISI PUANLAMASI OLDU...

VERMİS OLDUGU PUANLARA BAKARAK KARASIZ BİR DEGERLENDİRME YAPMIS OLDUGUNU GÖRMEKTEYİZ. AYRICA KÖTÜ PERFORMANSLARINA RAGMEN KTÜ EN YÜKSEK  PUAN VEREN HAKEMDİ.(86) PUNLARI YÜKSEK TUTTUGUNU GÖRMEKTEYİZ.BİRDE KOCAELİ YE 88 PUAN TAKTİR ETMESİ KTÜ İLE ARSINDA 2 PUANLIK FARK GÖRMESİ HAKEMLİKTE ACEMİ OLDUGUNU GÖSTERİYO..

9 HAKEM DİLEK PARLAR
 1.KARAELMAS                93            YÜKSEK PUAN OLARAK ATILDI
 2.ANKARA  ÜNİV             92       
 3.KOCAELİ,                    91         
   GAZİ                          91            YÜKSEK PUAN OLARAK ATILDI   
 4.ATATÜRK                    90            YÜKSEK PUAN OLARAK ATILDI   

HAKEMİN DEGERLENDİRİLMESİNDE GÖRÜLDÜGÜ GİBİ SIRALAMASI..9 EKİPTE 6 DEGERLENDİRME DISI PUANLAMASI OLDU...COK COK UCUK BİR DEGERLENDİRMEDE BULUNDUGUNU GÖRMEKTEYİZ.PUANLARI EN COK ATILAN HAKEM..

10 HAKEM ERTAN AYDIN
1.KOCAELİ                     91
2.KARAELMAS                 90           
3.GAZİ  ÜNİV                  89       
4.ARTVİN CORUH              88
5ANKARA                         86
HAKEMİN DEGERLENDİRİLMESİNDE GÖRÜLDÜGÜ GİBİ SIRALAMASI..9 EKİPTE 2 DEGERLENDİRME DISI PUANLAMASI OLDU.ANKARA ÜNİVERSİTESİNİN PUANININ BİRAZ DAHA YÜKSEK OLMASI DISINDA  İYİ BİR DEGERLENDİRME YAPTIGI KANISINDAYIM.

11 HALUK GÜLTEKİN
1.ANKARA                      90
2.KOCAELİ,KARAELMAS     89                                     
3.GAZİ  ÜNİV                  88     
.AMASYA                       88
HAKEMİN DEGERLENDİRİLMESİNDE GÖRÜLDÜGÜ GİBİ SIRALAMASI..9 EKİPTE 1 DEGERLENDİRME DISI PUANLAMASI OLDU.SAMSUNUN PUANINI COK DÜSÜK VERMESİNİN DISINDA BASARILI BİR DEGERLENDİRME YAPTIGI KANISINDAYIM..

ŞİMDİ 11 HAKEM BİLE KENDİ ARASINDA BU KADAR UÇUK PUANLAR VERİRKEN..FORUM SİTELERİNE KATILAN ONLARCA İNSANIN GÖRÜŞLERİ  ARASINDAKİ DEGERLENDİRME FARKINI VARIN SİZ DÜSÜNÜN..
 ŞURDA GÖRÜLEN SONUÇLARIN ANALİZİNDE BU HAKEMLERİN SEYİRCİDEN FARKSIZ OLDUGU ANLASILMAKTADIR.COK ACEMİ HAKEM DEGERLENDİRİLMELERİNİN YANINDA ART NİYETLİ PUANLARINDA VERİLDİĞİ ANLASILMAKTADIR. HARCANAN EMEK BU KADAR UCUZ MU? BU KADAR BASİTMİ OLMALI?NEDEN HAKEMLER ARASINDA BU KADAR DEGERLENDİRME FARKI VAR?BU HAKEMLER SEMİNERDE BASARILI OLDULARMI? BU HAKEMLERDEN KACI HORON DALINDA UZMAN? TESADÜFÜ BİR DEGERLENDİRME OLURMU? ORTAK BİR DEGERLENDİRME NEDEN ORTAYA CIKMIYO? BU SORULARIN CEVABININ YARISMA DÜZENLEYEN KURUMLAR ARASINDA ACİLEN  MASAYA YATRILMASI GEREKİYOR.
THOF HAKEMLERİNİN SECİMİNDEN EGİTİMİNE KADAR İRDEMELİDİR..HATTA HAKEMLERİN SAHNEYİ DAHA ELVERİSLİ YERDEN DAHA DİKKATLİ SEYRETMELERİNİN YOLU ACILMALI EKİPLERİN DAHA YÜKSEK BİRYERDEN SEYREDİLMESİ SAGLANMALIDIR..
  DİĞER BİR KONU ADALETSİZLİĞİN ÖNLENMESİ ACISINDAN DEGERLENDİRMEDE STANDART YAKALAMALI, DEGERLENDİRME KISTASLARINDA  YORUMDAN DAHA COK KURALLARA YÖNELİK MADDELERE YER VERİLMELİDİR.AYRICA OYUN SÜRESİ VE OYUNCU SAYILARINDA STANDART YAKALANMALI YADA OYUN SÜRESİ VE OYUNCU SAYILARINDA RİSK ALAN EKİPLERİN LEHİNE RİSK PUANI HESAPLANMALIDIR. ÖRNEK OYUN SÜRESİ 9:40 +OYUNCU SAYISI 32 +ALMIS OLDUGU PUAN OLABİLİR..BÖLE BİR PUANLAMADA EKİPLER  OYUN SÜRE VE OYUNCU SAYILARINDA RİSK ALMAYA GİDECEKLERDİR.SU ANKİ SİSTEMDE COK BASİT 4 OYUNU 7 DAKİKADA 12 CİFTLE TAMAMLAYANLA 11 ZOR OYUNU 10:30 DAKİDA 16 CİFTLE OYNAYAN BİR EKİP BELGE ÜZERİNDE ESİT DEGERLENDİRİLMESİ OLDUKCA ADALETSİZ BİR DURUM ORTAYA KOYMAKTADIR. BEN KENDİ TESPİTLERİMİ YAPTIM.. EMEK VEREN TÜM KÜLTÜR DOSTLARINA SAYGILARSUNARIM..