Gönderen Konu: 2009 Üniversiteler Arası Halk Oyunları Yarışması Horonlar Grup Birinciliği  (Okunma sayısı 13982 defa)

Çevrimdışı veve

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Bu zihniyet değişmedikçe horon grubundan gelen hiç bir ekip türkiye1.si olamaz.ankaranın çok iyi olduğunu yazanlar 2008 marmaristeki finalde yarışan 1.pamukkale ve 2.kara harp okulunu bi izlesinler ankara çok iyiyse eğer bu ekipler uzaydan gelmişler yada japonların son teknoloji robotları.inanın gülüyorum size adil bir değerlendirme olduğu sürece ankara üniv bu zeybeklerden en az 5 tam puan fark yemesi lazım kocaeliyi söylemiyorum bile en fazla 2 tane halay ekibi geçerler finalde.Tabi bunlar adil değerlendirme olursa gerçekleşecek şeyler hepimiz iyi biliyoruzki bazı yarışmalarda sonuçlar önceden belli oluyor bu kadar kötü bir kocaeliyi finale armut toplamaya göndermediler herhalde,illa bi takım vaatler vardır ortada...Reklamını kültür paylaşımı diye yaparlar bu yarışmaların ama hiç birşey paylaşıldığı yok paylaşılan sadece PARA.Şimdi soruyorum madem kültür paylaşılacak hakemlerin o yöreleri iyi bilen iyi tanıyan insanların olması gerekmezmi?? 9 ekibin 7sinin artvin oynadığı bir yarışmada hiç bir tane artvin bölgesinden hakem olmaması biraz garip değilmi.bu zihniyet geçen yıl georgian acarası oynayan kastamonuyu rize grup yarışmasında birinci yapmadımı.Bakın üniversiteli genç arkadaşlar bu halk oyunlarını sadece düğünlerde oynayın yada gösteri ekiplerinde,burada sizin verdiğiniz emekleri hiçe sayarlar bunların amacı bu kültürü sizin gibi gençlere tanıtmak değil bunların amacı sadece ve sadece para kazanmak...Bu gerçek yıllardır böyledir sürekli birilerinin hakkı yenilir siz ders alında bari bir gün o federasyonda söz sahibi biri olursanız sizden sonraki gençlere yapılmasın bunlar. Bana göre bu yarışmadada dönmüş masada olaylar herkes söylemiş kimin alehine olduğunu durumun benim bir kez daha tekrar etmeme gerek yok sadece gazi üniversitesi ve zonguldak karaelmas üniversitesini tebrik ediyorum

Çevrimdışı otoritehoroncu

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
DEĞERLİ YORUMCULAR HERKES KENDİNE GÖRE BİR DEĞERLENDİRME YAPMIŞ FAKAT BU HORON GRUBUNUN YARIŞMALARINDA DOGRU YORUM YAPMAK İÇİN OYNANAN YÖRELER KONUSUNDA UZMAN OLMANIZ GEREKİR.HALKOYUNLARINA UZUN YILLAR ANTRENÖR  OLARAK HİZMET ETMİŞ BİRİ OLARAK BENDE DEĞERLENDİRME YAPMAK İSTİYORUM.ÖNCELİKLE 2007 YILINDA SAFRANBOLUDA 2008 YILINDA RİZEDE YAPILAN DEGERLENDİRMELERİDE GÖZDEN GEÇİRMENİZİ TAVSİYE EDERİM.DOGRU TESPİT YAPARKEN OBJEKTİF OLMANIZ GEREKİR YARIŞMACI EKİPLERDE OYNAYAN ÖGRENCİLERİN YAPTIGI YORUMLARIN SUBJEKTİF OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM.2007 YILI VE 2008 YILINDA 1.LİK ALAN EKİPLERİN 1.LİĞİ HAK ETTİĞİNİ DÜSÜNMÜYORUM.ZATEN FİNALDEKİ SONUÇLARIDA BENİ HAKLI CIKARMISTIR. 2009 YILINDA KOCAELİNDE
BENİM YORUMUMA GELİNCE DEĞERLENDİRMEYE EKİPLERİN YÖRESELLİKLERİ,PERFORMASLARI,SUNUMLARI,MÜZİKLERİ OLARAK BAKACAM.KİMSEYİ KIRMAK YERMEK İSTEMİYORUM.YARIŞMAYI VE PROVALARI SONUNA KADAR SEYREDEN BİRİ OLARAK.....
CORUH ÜNİVERSİTESİ : GECTİGİMİZ YILLARA GÖRE DAHA DERLİ TOPLU Bİ EKİPTİ 16 ÇİFT DOGRU BİR TERCİHTİ OYUNU KIZLARIN ÜZERİNE KURULMUSLAR ERKEK OYUNLARINA YETERİNCE ZAMAN AYIRMAMIŞ OLMALARI EN BÜYÜK EKSİKLİKLERİ İDİ.BİREYSEL HATALARI VARDI KIZLARIN BOY DENGESİ GÜZELDİ.KIZLARDA SAVSATTA TERS AYAKLA OYNAYAN KIZ OYUNCU VE DÖNEDE YERDEN KALKAMAYAN Bİ KIZ OYUNCU VS.COSKU AHENK ZAYIFTI.KURGU SAHNE ZATIFTI.MÜZİK OLARAK KALİTELİ BİR ANLAYIŞ VARDI ARTVİN VE İZMİRLİLERDEN OLUŞAN GURUBU TEBRİK ETMEK GEREKİYOR.KENDİNİ OTORİTE SAYAN MÜZİSYENLERE TAŞ CIKARTTILAR.ALDIKLARI PUAN VE SIRALAMALARI NORMALDİ.SENEYE BASARILAR DİLİYORUM EMEK VEREN HOCA VE ÖGRENCİLERİ TEBRİK EDİYORUM

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
DEĞERLİ YORUMCULAR HERKES KENDİNE GÖRE BİR DEĞERLENDİRME YAPMIŞ FAKAT BU HORON GRUBUNUN YARIŞMALARINDA DOGRU YORUM YAPMAK İÇİN OYNANAN YÖRELER KONUSUNDA UZMAN OLMANIZ GEREKİR.HALKOYUNLARINA UZUN YILLAR ANTRENÖR  OLARAK HİZMET ETMİŞ BİRİ OLARAK BENDE DEĞERLENDİRME YAPMAK İSTİYORUM.ÖNCELİKLE 2007 YILINDA SAFRANBOLUDA 2008 YILINDA RİZEDE YAPILAN DEGERLENDİRMELERİDE GÖZDEN GEÇİRMENİZİ TAVSİYE EDERİM.DOGRU TESPİT YAPARKEN OBJEKTİF OLMANIZ GEREKİR YARIŞMACI EKİPLERDE OYNAYAN ÖGRENCİLERİN YAPTIGI YORUMLARIN SUBJEKTİF OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM.2007 YILI VE 2008 YILINDA 1.LİK ALAN EKİPLERİN 1.LİĞİ HAK ETTİĞİNİ DÜSÜNMÜYORUM.ZATEN FİNALDEKİ SONUÇLARIDA BENİ HAKLI CIKARMISTIR. 2009 YILINDA KOCAELİNDE
BENİM YORUMUMA GELİNCE DEĞERLENDİRMEYE EKİPLERİN YÖRESELLİKLERİ,PERFORMASLARI,SUNUMLARI,MÜZİKLERİ OLARAK BAKACAM.KİMSEYİ KIRMAK YERMEK İSTEMİYORUM.YARIŞMAYI VE PROVALARI SONUNA KADAR SEYREDEN BİRİ OLARAK.....
19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ:EKİP THOF KRİTERLERİNE GÖRE HAZIRLANMIS HATTA HALK EGİTİM ADINA YARIŞMALARA GİRMİŞ Bİ EKİPTİ PROVA ESNASINDADA SAHNEYİ 12 METRE OLARAK AYARLAMIS SON ANDAKİ UYARILARLA SAHNEYİ 18 METREYE CEKTİLER.OYUNA GELİNCE SUNU VE PERFORMANS ZAYIFTI FİZKSEL DENGE EKİBİN ALEHİNEYDİ.HATALAR VARDI.SAHNE JEST VE MİMİK BU YARIŞMA İÇİN YETERLİ DEİLDİ.YÖRESELLİK OLARAK İYİ BİR TOPLULUK FAKAT PERFORMAN OLARAK YETERLİ DEİLDİ.SENEYE BASARILAR DİLİYORUM EMEK VEREN HOCA VE ÖGRENCİLERİ TEBRİK EDİYORUM

Çevrimdışı eser

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar veya benden büyük varsa abilerim ablalarım:) bu iş hep böyledir mutlaka birileri hakkının yendiğini düşünür birileride ekiplerine toz kondurmaz.. ben kocaeli üniversitesi oyuncusuyum biz hatalarımızı biliyoruz nasıl finale çıktığımızı da biliyoruz...finalde adımızdan bahsettirebileceğimizi de biliyoruz;) geçen senenin beğenmediğiniz bu ekip finalde 4. oldu..kabalak açıldı en son sırada çıktı halkoyunlarında böyle hareketli oyunlar için uygun bi mekan değildi taştı zemin yani sonuçta...ilk 3 zeybek oldu...bu şansızlıklara rağmen zeybek haricinde diğer yöreleri en iyi temsil eden kocaeli oldu ve 4. oldu zeybeklerin arkasından...
12 senedir bu sevdanın içindeyim kurtulamıyorum...ee haliylede yüksek yerlerde belkide hepinizden daha otorite olan insanlardan yorumlar aldım hepsi aynı şeyi söylüyolar ankara üni gerçekten iyi oynamış coşkuyu vermiş çizgi güzel birinciliği haketmiş... herkesten tam bu yorumları almasamda kendi fikrimide bunlarla harmanlayarak bunları söyleyebilirim... 2. olan kocaeli için yani bizler için çok coşkulu olduğumuz bariz hatalar olmasa 1. liği rahat alacağımız söylendi bana... buna kendi fikrimi katmadan söylüyorum ki içiniz rahat olsun...çizgilerimiz de çok iyiymiş çizgi yapmamışsınız diyen arkadaşlar çizginin ne demek olduğunu bilmeyen arkadaşlar olabilir gayet güzel trabzon yöresini taşıyan çizgilerdi...sonuçta çok değişik çizgiler yapıla bilir mesela sallamayı bütün erkekler sahneye dağılıp bireysel yapabilirdi ya da horon kurmayı:) bunu böyle düşünmek bile trabzonun güzelliğini kaybettiriyor bana göre..çizgi yapmak demek oyunları yörelerin dışına çıkarıp show ekibi haline getirmek değil bu anadolu ateşinin görevi bırakın herkes kendi işini yapsın siz halkoyunlarıyla ilgilenin.... galiba hamido arkadaşın dediği gibi trabzon da sayılar düzenli gitmediği için bunu bu yöreye uygulamak zor oluyo seneye trabzon ekiyle gelirseniz görürsünüz ama bu cesaret isteyen birşey... biz bu cesareti gösterdik..trabzon ekibi sadece 2 tane vardı:) aynı zamanda kostüm konusunda da gereken cesareti gösterdik. yöreleri hep bi kalıba sokmayın o yöreye gidin yaşayın tarihini araştırın.... mesela artvinde çok çok çok güzel mavi kız kostümü var neden bun kostümü kullanmıyo kimse? neden çok basit biraz düşününce....sarı siyaha bağlanmış artvin kız köstümleri...yokmu başka renk giyen artvinde? cesur olalım biraz halkoyunlarını bi yerlere taşımak için bunu mutlaka yapalım... benim yörem artvin ama ekibim trabzon;) inşallah 1. 2. olan ekipler türkiye finalinde horonları iyi temsil ederler.. böyle olmasını istiyorsak bunlarla gurur duymamız gerekir,desteklemek gerekir unutmayalım... hep yıprat hep yıprat nereye kadar sonuçta;)
 herkese bu sevdada başarılar diliyorum oynayan tüm arkadaşların emeklerine ayaklarına sağlık...

umarım bu yazıyı bütünüyle okuyup cevap yazarsınız. parça parça okuyan arkadaşlara tesüf ederim haberiniz ola;)

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
AMASYA ÜNİVERSİTESİ:AMASYA 12 CİFTLE 16 CİFLİK BİR SAHNE PERFORMANSI SAHNEYE KOYMAYA CALISINCA KOLLAR TUTUSLAR VE ARALIKLAR SAHNELERİNDE OLDUKCA SIKINTI YARATTI.FİGÜRLERİDE ZAYIFTI.GECEN SENE DAHA GÜCLÜ BİR EKİPTİLER HOCA DEİSTİRDİLER  SUAT HOCA KENDİ TARZINI YARATMAYA CALISMIS AMA YETERSİZ KALMIS.OYUNCULARDA FİZİKSEL DENGE YOKTU SAHNE COK BASİTTİ.VE ASIRI FİNAL YAPMASI ÖZELLİKLE BORCKA HEMSİNDE ABARTI OLDU.MÜZİK OLARAK DOGRU MANTELİDE OLDUKLARI EN İYİ MÜZİK GRUPLARI ONLARDAYDI.TÜM YOTUMCULAR GİBİ BENİMDE DİKKATİMİ CEKEN OLAY SUAT İNCENİN AMASYAYA DESTEK VERMEYE CALISMASIYDI.BU COK YANLIS Bİ DURUMDUR O EKİBİ ONUN CALISTIRMADIGINI HERKES BİLİYOR ORDA HAKEMLERE MESAJ VERİLMEYE CALISILDIGINI HERKESTE GÖRDÜ.BÖLE BASİT İSLERE GEREK YOK.ARTIK EMEK HIRSIZLIGINA GEREK YOK.SUAT İNCE GECMİŞTE HALKOYUNLARINA HİZMET ETMİS BİRİDİR BİRCOK İNSANDA BU EMEGE SAYGI DUYAR.BUNDAN SONRADA SAYGI DUYMASI İCİN ADININ SAİBEYLE ANILMAMAMSI GEREKR.AMASYA ÜNİVERSİTESİNE SENEYE BASARILAR DİLİYORUM EMEK VEREN HOCA VE ÖGRENCİLERİ TEBRİK EDİYORUM

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
BENİM YORUMUMA GELİNCE DEĞERLENDİRMEYE EKİPLERİN YÖRESELLİKLERİ,PERFORMASLARI,SUNUMLARI,MÜZİKLERİ OLARAK BAKACAM..YARIŞMAYI VE PROVALARI SONUNA KADAR SEYREDEN BİRİ OLARAK.....

ANKARA ÜNİVERSİTESİ: ANKARA ÜNİVERSİTESİ İÇİN SÖYLENECK COK SEYLER VAR.
GECEN SENE DİSKALİFİYE OLAN Bİ EKİBİ NASIL OLUYODA BU SENE YAISMAYA ALIYOLAR ANLAMADIM.BU ONLARA CEZA MI? ÖDÜL MÜ? YAPILAN OLAY YÜKSEK LİSANS OYUNCULARININ OYNATILMASIDIR.FEDERASYONUN KAMUOYUNU AYDINLAMASI GEREKİYOR.HATTA KENDİ SİTESİNDE GECEN YIL ANKARA ÜNİVERSİTESİNİ 2.OLARAK GÖSTERİYOLAR.BU DİĞER ÜNİVERSİTLERE KARSI BİR HAKSIZLIKTIR.BU KONUDA ÜNİVERSİTELER FEDERASYONU NASIL KARAR ALDI.ACIKLANSIN BU ANTRENÖR ETİGİ İCİN ÖNEMLİDİR.HERKES AYNI YOLLARA BASVURURSA NE OLACAK............ GECEN YILIN  YÜKSEK LİSANS OYUNCULARI BU SENE KOCAELİNCE YARDIMCI OLARAK SAHNE GÖREV ALDILAR BU GÖZDEN KACMADI.EKİBE GELİNCE GECEN YILDAN DAHA KÖTÜ BİR EKİPTİ.SAHNE HATALARI YAPILAN PATEN GEÇİŞLER SAHNE TRAFİĞİ FİZİKSEL DENGE SAHNEDE KOSTURMACA MÜZİK CÜMLELERİ TAMAMLANMADAN SAHNELERDE DEĞİSİM.MÜZİKTE METRONOM HATALARI OLDUKCA FAZLAYDI.HAKEMLERİN HATALARI GÖRMEMESİ İÇİN KOSTURMA DÜSÜNCESİ  FİGÜRLERİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEDİ.VAZRİYA TAM BİR FİYASKO  FİGÜRLER ADIMLAR EKSİKTİ.MÜZİK HATASI DA VARDI.BİRDE KİMSENİN DEĞİNMEDİGİ KONU ANKARADAN BES HAKEMİN MASADA GÖREV ALMASINI ANLAMADIM.THOF NASIL Bİ ATAMA YAPTI? ARTVİN BİLEN KAC TANE HAKEM VARDI ? BU HAKEMLER  İCİNDE 2 TANE ARTVİNLİ HAKEM VARDI.BENCE DAHA DENEYİMLİ HAKEMLERİN GÖREV ALMASI GEREKİRDİ.VERDİKLERİ PUANLAR THOF SAYFASINDA YAYINLANACAK.HEP BERABER BAKACAZ.     SENEYE BASARILAR DİLİYORUM EMEK VEREN HOCA VE ÖGRENCİLERİ TEBRİK EDİYORUM

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı Ekle

GAZİ ÜNİVERSİTESİ: AMASYA ÜNİVERSİTESİ GİBİ ONLARDA 12 CİFTLE 16 CİFLİK BİR SAHNE PERFORMANSI SAHNEYE KOYMAYA CALISINCA KOLLAR TUTUSLARLARDA SORUN OLDU.ARTIK CETİN HOCA BU SAHNEYİ DEĞİSTİRSİN 2001 GECEN YIL AYNI SAHNEYİ AMASYA ÜNİVERSİESİNE DE UYGULADI ARTIK BAYATLADI.VE COK ZAYIF BİR SAHNE .2001 TÜRKİYE BİRİNCİLİGİNİ KAZANDI DİYE ÖMÜR BOYU BU SAHNEYİ KULLANACAK DİYE KORKUYORUM.FİGÜRLERDE OLDUKCA ZAYIFTI KIZLARIN VE ERKEKLERİN HEMSİN FİGÜRÜNE DİKKAT CEKMEK İSTİYORUM HERKES FARKLI OYNUYO KİMİSİ KOŞUYO KİMİSİ ÜÇLEME YAPIYO DİKKATLE BAKIN AYRICA OYUNLAYIN TAMAMI OYNANMIYO EKSİK YARIM OYUNLAR VAR.BU DA RİSK ALMAMIS Bİ EKİP GÖRÜNÜMÜ VERDİ İZLEYENLERE AYRICA PERDELEME VAR ÜC AYAKTA KIZLARIN DAİRE İCİNDE KALMASI CİZGİLERİN BİRBİRİNİ PERDELEMESİ ANLAMINA GELİYO.SON OLARAK EKİPTEKİ TEK DEİSİKLİK ORTA BATUMDA GEÇEN YILLLARA GÖRE SOLO KULLANILMASIDIR ORDADA ASİMETRİK SAHNE KULLANILMIS FAKAT SAYISAL DENGE HATASI YAPILDI..SAHNENİN SAGINDA 7 OYUNCU DİGER YANINDADA 5 OYUNCU DAĞILIMI OLDU DİKKATLE BAKIN.AYRICA BİREYSEL HATALAR GEC KALMA GEC OTURMA ELLERİN GEC TUTULMASI GİBİ..HAKEMLERİN 5 TANESİ ANKARADAN GELMESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİNEDE YARADI HAKEMLERDEN CETİN HOCAYI TANIMIYANI YOKTUR HERHALDE BUDA TAKTİR HAKKINI GAZİDEN YANA KULLANMALARINA SEBEP OLDU.FAKAT İKİ EKİP CIKACAKTI İKİNCİSİDE KOCAELİ OLMALIYDI ORGANİZASYONUDA KOCAELİ  ÜNİV YAPTI. YANİ NE ŞİŞ NE KEPAP BİR ANKARA BİR KOCAELİ OLDU..MÜZİKLER COK KÖTÜYDÜ HEP AYNI MÜZİK HİC CALISMIYOLAR  CALDIKLARI MÜZİK GECEN YIL RİZEDE ZONG KARAELMASA CALDIKLARI MÜZİGİN AYNISI İNTRO AYNI HATTA KEMAN PARTİSYONLARI DAHİ AYNI..BİRTEK KLARNET DUYULUYO DİĞERLERİ SEKİL YAPIYO
GAZİ ÜNİVERSİTESİNE SENEYE BASARILAR DİLİYORUM EMEK VEREN HOCA VE ÖGRENCİLERİ TEBRİK EDİYORUM

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
GİYSİLER YÖRESEL ÖZELLİK TAŞIMIYOR                           
GİYİNİŞE ÖZEN GÖSTERİLMEDİ                           
SÜS(MAKYAJ),TAKI VE AKSESUARLARDA ABARTI,UYUMSUZLUK VAR                           
AKORD BOZUK                           
MÜZİKLER YÖRESEL ÖZELLİKLERE UYGUN İCRA EDİLMİYOR                           
MÜZİK GEÇİŞLERİNDE HATALAR VAR                           
VOKAL, VOKALLER, ÇALGI, ÇALGILARDA VE GENELDE  ENTONASYON BOZUKLUĞU VAR                           
OYUN İLE MÜZİĞİN ANLATIM VE İFADE EKSİKLİĞİ VAR                           
MÜZİKTE DÜZENLEME YOK                           
YÖRESEL VEYA YÖREDE KABUL EDİLMİŞ OYUNLARIN DIŞINDA OYUN VAR                           
OYUNLARDA YÖRESEL TAVIR YOK                           
OYUN - FİGÜRLERDE EKSİKLİK, FAZLALIK VEYA YANLIŞLIK VAR                           
OYUNCULARDA HAREKET UYUMSUZLUĞU, DENGE BOZUKLUĞU VE ŞAŞIRMALAR VAR                           
OYUNLARDA ANLATIM VE İFADE EKSİKLİĞİ VAR.                            

OYUNCULAR MÜZİK İLE UYUM SAĞLAYAMIYOR                           
AŞIRI FİGÜR TEKRARLARI VAR                           
OYUN ARAÇLARI AMACINA UYGUN KULLANILMADI                           
SAHNEYE GİRİŞ VE ÇIKIŞ HATALI. ANLAMSIZ ÇIKIŞ VE GİRİŞLER VAR.                           
ÇİZGİLER OYUNLARIN KARAKTERİSTİK ÖZELLİĞİNE GÖRE OLUŞTURULMAMIŞ.                           
ÇİZGİLERİN SAHNEYE YERLEŞİMİ VE SAHNE TRAFİĞİ HATALI                           
ÇİZGİ BOZUKLUKLARI, ÇİZGİ GEÇİŞLERİNDE HATALAR VAR. ÇİZGİLER ARASINDA UYUMLU BİR İLİŞKİ YOK.                           
ÇİZGİLER ARASINDA PERDELEME VAR.                           
SOLO OYUNLARDA SOLİST İLE FON ARASINDA UYUMSUZLUKLAR VAR.                           
OYUNLARIN SUNULUŞUNDA ÇİZGİ (FORM) ZENGİNLİĞİ YOK.                           
ÇİZGİLERİN OLUŞUMUNDA SAYISAL - FİZİKSEL DENGE YOK                           

Çevrimdışı dogukan_gazi

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
otorite horoncu
diyorki;
HAKEMLERİN 5 TANESİ ANKARADAN GELMESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİNEDE YARADI HAKEMLERDEN CETİN HOCAYI TANIMIYANI YOKTUR HERHALDE BUDA TAKTİR HAKKINI GAZİDEN YANA KULLANMALARINA SEBEP OLDU.FAKAT İKİ EKİP CIKACAKTI İKİNCİSİDE KOCAELİ OLMALIYDI ORGANİZASYONUDA KOCAELİ  ÜNİV YAPTI. YANİ NE ŞİŞ NE KEPAP BİR ANKARA BİR KOCAELİ OLDU..

Bu yorum ne demektir?? hakemlerin 5 tanesi ankaradan gelmiş çetin hocayı tanıyormuşlar ve takdir haklarını bizden yana kullanmışlar bize verilen 88 puanı sineye çekmişken yapılan yoruma bakarmısınız bu nasıl bir yorumdur evet haklısın "otorite horoncu" şaibeli bir yarışmaydı ama kimse takdirini bizden yana kullanmadı yaptığın eleştirilere bakıyorum çetin hoca 2001den beri aynı çizgiyi kullanıyormuş isterse ömrünün sonuna kadar kullanır kimsede niye kullandın diye puanını kıramaz...müzikler geçen yılki zonguldağın müzikleriymiş örneğin bir döne'nin farklı müziğimi var sanki...döne dönedir her müzik grubu farklı bir tarzla çalar geçen yıl zonguldağa çalan müzik grubu bizede bu yıl çaldığı için tarz tabiki aynı olabilir bu normaldir...iyi dinle bi geçen yılki zonguldağın introsuyla aynımı diye bu intro 2002de türkiye şampiyonu olan ekibin introsudur ve bunuda biz oynayan oyuncular istedik..sonuç olarak müzik gurubumuz bir zamanlama hatası veya farklı bir hata yaptımı???demekki burdanda puan gidemez ayrıca bu müziklere kötü diyorsanız gidip bi kulak burun boğazcıya görünmenizi öneririm...oyunlar yarım oynanıyormuş örneğin mendo barı yavaşı ve çökmesini yapmadık yapmak zorundamıyız eğer her oyunu tam oynarsan 30 dkda sahneden çıkamazsın.hangi ekip oyunları tam oynadı soruyorum varmıydı ortabatumda bizim kadar adım yapan yana kayışlar,ileri geri gelişler,çöküş kalkışlar,ters daire,düz daire,kuleler,sololar mesela ters daire dönmeyen ekipler şimdi oyunu eksikmi oynamış oluyo????gazi erkekleri atabarı çöküşü yapmadı diye burdanmı puan gitti soruyorum ayrıca yapmak zorundamıyız bu puan kırılması gereken bir unsurmu???bireysel hatalarımız oldu o konudaki eleştirilere hiç birşey söyleyemem ama bu bize 88 puan aldıracak kadar değildi diğer ekiplerle kıyaslama yapmayacağım sonuçta onlarda bu işe emek veren insanlar özellikle ankara ve kocaelinin başarılarına gölge getirmek istemem ama biz bu yarışmayı kaybetmeyi haketmedik hele 88 puanı hiç haketmedik şimdi adamın biri geçmiş ankaradan gelen hakemler gaziyi 3.yaptı diyor 3.olmuşsun veya sonuncu olmuşsun ne farkı varda bizi 3.yapsınlar...1.olsakta gaziyi hakemler 1.yaptı desen anlarım nede olsa her 1.olana yapılır bu yorumlar der geçerim cevap bile yazmam buraya ama lütfen konuşmalarınızı biliniz,,biz hakkımız yendiğini düşünsekte gelip burda kimsenin emeğine saygısızlık yapmadık kimsenin başarısına gölge düşürmedik ve geçmiş sayfalara bakarsanız bizzat tebrik ettim ankara ve kocaeli'yi ve finaldede başarılar diledim...Israrla 88 puan haketmedğimizi tekrar söyleyerek artık gazi üniversitesi artvin ekibi hakkında iyi veya kötü buraya yorum yapılmamasını rica ediyorum!!!çünkü emeğimize,terimize dalga geçer gibi saygısızlık edildiğini görüyorum hemde yarışmalardan elenmişken...teşekkürler... 

Çevrimdışı borçka-08

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
YARIŞMAYA KATILAN BÜTÜN EKİP HOCALARINI VE ÖĞRENCİLERİNİ ÖNCELİKLE TEBRİK EDİYORUM...
ARTVİNLİYİM VE ÜNİVERSİTE HAYATIM DAHİL OLMAK ÜZERE 15 YILDIR HALK OYUNLARIYLA İÇİÇEYİM Kİ BU SADECE ARTVİN YÖRESİDİR...BU YARIŞMADA ADİL DEĞERLENDİRİLME YAPILMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM VE BU DA BENİ PEK ŞAŞIRTMADI...HORONLAR BÖLGESİ YARIŞMASINA ANKARA BÖLGESİNDEN SADECE 5 HAKEM VARDI DİĞERLERİ HATIRLADIĞIM KADARIYLA BURSA,ESKİŞEHİR,KOCAELİ,IĞDIR BÖLGE HAKEMLERİYDİ!!!! VE ANKARA HAKEMLERİNDEN BAZILARININ GAZİ OTOBÜSÜYLE GELMELERİDE TAM Bİ FİYASKOYDU!!!Kİ BU HAKEMLER GAZİ MEZUNLARI!BU DA AKILLARDA SORU İŞARETİ BIRAKTI!
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİRKAÇ ARKADAŞINDA YORUMLARINDA YER VERDİĞİ ÜZERE GEÇEN YIL YARIŞMAYA LİSANS ÖĞRENCİLERİYLE KATILMASI SEBEBİYLE DİSKALİFİYE EDİLMESİNE RAĞMEN BU YIL NASIL OLUYORDA TEKRAR SAHNESİNDEKİ UFAK DEĞİŞİKLİKLERLE YARIŞMAYA KATILMA ŞANSI VERİLİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM !!!SAHNE İÇİNDE KOŞUŞTURUP DURAN BİR EKİP VE FİGÜRLER KESİNLİKLE NET DEĞİL...SOLO DA İSE ARTVİN ESİNTİSİ BİLE YOK.ÇİZGİ HATALARI FİGÜR HATALARI ÇOK FAZLAYDI !!HAKEMLERİN GÖZÜNDEN NASIL KAÇTI??????????
ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİNİ TEBRİK EDİYORUM VE KESİNLİKLE HAKKININ YENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM...ÇİZGİLERİNİN VE SAHNESİNİN DÜZGÜNLÜĞÜ OYUNCULARININ COŞKUSU GERÇEKTEN MUHTEŞEMDİ...SADECE MÜZİKTE Bİ SORUN VARDI BU DA MÜZİSYENLERDEN KAYNAKLANIYORDU AMA YİNEDE DİĞER OKULLARA NAZARAN BU KADAR PUAN KAYBETTİRMEMELİYDİ...FİNALLERE ÇIKAN İKİ OKULDAN BİRİSİ KESİNLİKLE KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ OLMALIYDI...
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ GEÇEN YILLA KIYASLADIGIMDA PEK Bİ GELİŞME, FARKLILIK GÖREMEDİM VE BENDE OTANTİK OLARAK KATILMALARI TARAFTARIYIM...SAHNEYİ BİLE ORTALAYAMAYAN ÇİZGİSİZ OYNAYAN BİR EKİP...
AMASYA VE ON DOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTELERİ KESİNLİKLE ONLARDAN BEKLENMEYEN BİR PERFORMANS GÖSTERDİLER...BU YIL KÖTÜLERDİ...
SENEYE UMARIM GEÇEN YILLARDAN FARKLI OLARAK ADALET KAZANIR...
ŞİMDİDEN BÜTÜN ÜNİVERSİTELERE BAŞARILAR...

Çevrimdışı yagaryagmur

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
bu sene finalde sadece 2 zeybek olucak,gecen senenin türkiye 1.si pamukkale ve bu gün yapılan yarışma ile birinci olan karaharp.. bu diger yöreler için bulunmıcak bir avantaj,örnegin gecen sene kütahyayıda zeybek sayarsak, 5 tane zeybek vardı.. ama bu sene muglada egede bölgede kaldı..teke ve karşılama ekiplerinin zzayıf oldugunu duydum,halaylardan sahnelemelide iyi bir ekip gelecegini de zannetmem,kaldı geriye 2 zeybek ve 2 horon gibi bakabiliriz..bu sene iyi bir müzik ve süsleme ile hatasız oynayan horon bence cok rahat 3. olabilir..
  bazı yorumlar okudum katılmamak elde degil,gercekten jüriler cok bilgisiz,gerci bir arkadas demiş bu sene 5 tane ankaradan vardı,gecen sene rizde bissürü dogukaradenizli jüri vardıda noldu,gürcüler gibi oynayan kastamonu finale yolllandı,sonuc hayal kırıklıgı..
  ayrıca diger ekiplerin videoları nerede? tek ankara var gibi :S

Çevrimdışı Hamdi Alev

• Yönetici
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
    • Folklor.Gen.Tr
Linkleri Görmeye İzinli Değilsiniz. Lütfen Üye Olun veya Giriş Yapın - Folklor ve Halk Oyunlarının Gerçek Adresi..

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
GENC ARDADAS DOGUKAN BENİM YAZIMI BASINDAN SONUNA KADAR OKURSAN KİMSEYİ KIRMAYI VE YERMEYİ AMAC EDİNMEDİĞİMİ ANLARSIN.BEN YARISMAYA KATILAN TÜM EKİPLERİ DEGERLENDİRDİM. YAPICI OLMAYA CALISTIM VE OBJEKTİF YORUM YAZDIM.BU YORUMLARI YAZARKEN SENİN YASIN KADAR HALKOYUNLARIYLA İLGİLENEN BİRİSİ OLARAK YAZDIM AYRICA TÜM EKİPLERİN PROVALARINI VE YARISMA PERFORMANSINI YAKINDAN TAKİP ETTİM.SENİN SAVUNMA YAPMAN GAYET NORMAL AMA SEN OBJEKTİF OLAMAZSIN NE YAZARSAK YAZALIM SENİ İKNA EDEMEYİZ.TECRÜBESİZ OYUNCULAR HER ZAMAN ENİYİ HOCANIN ENİYİ EKİBİN ENİYİ SAHNENİN ENİYİ MÜZİĞİN KENDİLERİNE AİT OLDUGUNA İNANIR FAKAT ACI GERCEKLERLE TECRÜBELENDİKTEN SONRA KARSILASIR.SENİ KINAMIYORUM BENDE 10 YIL ÖNCE SENİN GİBİ DÜSÜNEBİLİRDİM.MÜZİSYENİ SAVUNMUSSUN Bİ AKRABALIGINMI VAR ONLAR İSİNİ İYİ YAPARSA SENİN EKİBİN KAZANMIYACAKMI? OYUNLARINIZDA RİSK VARMI?HEMSİN NERDE SADECE OYUNUN EN BASİT KISMINI KULLANDINIZ.ATABARI CÖKMESİ KENDİNDE DEDİN MENDO CÖKMESİ VAZRİYA CÖKMESİ NERDE ? BUNLARI YAPAN EKİPLER SİZE GÖRE RİSK ALMIS OLMUYOMU?BUNLARIN HOCASININ KAFASI BASMIYOMU?EN ZEKİ SİZMİSSİNİZ?ACARADA TERSTEN DÖNÜS YAPTINIZ DİYE EKİBİ RİSK ALDI DEDİN BENCEDE ALDI... AMA DİĞER OYUNLARDADA AYNISINI YAPTINIZMI ARTVİNLİLERİN TAKTİRİNİ TOPLARSINIZ.MÜZİKTEN ANLAMADIGINDA ORTADA MÜZİKTE PARTİSYON DENEN BİR OLAY VARDIR.BU PARTİSYONLARI SEFLER YAZAR VE EKİBİNE DAGITIR.MESELA KEMAN  PARTİSYONLARI GİBİ..BİR DE İNTROLAR VAR...DEMEN O Kİİ O YAZILAN PARTİSYONLAR VE İNTROLAR  YILLAR ÖNCE YAZILDI.SEN İLK DEFA DİNLEMİS OLABİLİRSİN AMA BEN DEFALARCA DİNLEDİM HAKEMLERDE DEFALCA DİNLEMİS OLACAKLARKİ SONUC ORTADA...SONUC OLARAK SANA CEVAP VERMEM BİLE GEREKSİZDİ AMA OLAYA KÖRÜ KÖRÜNE BODOSLAMA DALMANI ÖNLEMEYE CALISTIM KENDİMCE...DEGERLENDİRMELERİ DİKKATE ALIRSINIZ YADA ALMASSINIZ ODA KİMSENİN UMRUNDA DEİL...SAGLICAKLA

Çevrimdışı SARAN

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
otorite olan horon cu
bu yarışmada hiç mi güzel bir şey yoktu
eleştirirken
biraz da olumlu olsan
gençlere
daha iyi örnek olsan
olmaz mı sence

kötülemek yerine

Çevrimdışı dogukan_gazi

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Borçka-08 diyorki;

HORONLAR BÖLGESİ YARIŞMASINA ANKARA BÖLGESİNDEN SADECE 5 HAKEM VARDI DİĞERLERİ HATIRLADIĞIM KADARIYLA BURSA,ESKİŞEHİR,KOCAELİ,IĞDIR BÖLGE HAKEMLERİYDİ!!!! VE ANKARA HAKEMLERİNDEN BAZILARININ GAZİ OTOBÜSÜYLE GELMELERİDE TAM Bİ FİYASKOYDU!!!Kİ BU HAKEMLER GAZİ MEZUNLARI!BU DA AKILLARDA SORU İŞARETİ BIRAKTI!

Bu nasıl bir iftiradır bizim otobusumuzde hakem falan yoktu eleştirdiniz cevap vermedik,kötüydünüz dediniz sustuk ama bu kadarıda fazla yıkıcı eleştirileri bi kenara attık şimdide iftiralar atılıyor otobusumuzde hakem olduğunu ispatlayın ben kafamı gövdemden ayırcam...hani birinci olmuş olsak hani finale gidiyor olsak size cevap bile vermem ama bence ordaki ekiplerden 1 gömlek üstün olmasına rağmen 3.olmuş bir ekibin hakem yardımıyla 3.olduğunu iddia etmek,üstüne birde iftiralar atmak tamamen provokatörlüktür..yine söylüyorum 1.olmuş olsaydık bu yaptıklarınızı anlardım ma şuan anlam veremiyorum madem gazili jüriler vardı neden finale gidemedik 3.lükle sonunculuğun farkımı var sanki söyleyin...

Bak otorite horoncu ya söylediğin gibi atabrıda mendoda vazriyada çökseydik hemşinde birde daire kurup atom oynasaydık,sarı çiçekte solo yapsaydık,bu ekipin oyun süresi 15 dakika olurdu sana tekrar söylüyorum kimse atabarıda çöküş yapmadık diye bizden puan kıramaz kimse hemşinde atom oynamadık diye bizden puan kıramaz oynadığımız kadarıyla oyun figürlerinde yanlışlık yoksa sorunda yoktur...atabrı ve vazriya çöküşü yapmayarak riskten kaçtığımızı söylemişsin bana görede en basit çöküş atabarı çöküşüdür en ufak bir risk yoktur..bu tercihler ekip hocasının tercihidir ve kimse karışamaz,kat kat kolay çizgilerle oynayan ekiplerin ismini bile söylemezken,coşkun çoruh ve ortabatum gibi artvinin zevkli ve güzel oyunlarını oynamaya tenezzül etmeyen ekiplerin adı bile geçmezken,sahnede kaldığı 10 dakikada artvinden 11 tane oyun oynayan bu ezgileri insalara duyuran bir ekip hakkında yazılanlara bakın...o zaman bizde çıkıp bazıları 3 dakika teşi oynasayaydık insanları ne zaman bitecek diye bekletseydik daha iyi olurdu heralde yada bazıları gibi ortabatumda sadece yürüyüş yapıp sürekli sağı solu gözetleyeydik ne bir daire dönüp ne bir kule kursaydık o kadar çöküp kalkmamıza ne gerek vardıki o zaman daha iyi olurdu heralde...yada coşkun çoruh gibi artvinin en keyif verici oyunlarından birini hiç oynamasaydık o zaman daha iyi olurdu heralde böylemi olmasını isterdin otorite horoncu....kendini otorite horoncu ilan etmişsin ama  tanıt kendini şurada otorite olup olmadığına insanlar karar versin en azından bizim ismimiz belli yerimiz belli sen ne ayaksın???  Benim yaşım kadar halk oyunları oynamış olabilrisn ama hakemler çetin hocayı tanıyordu gaziyi 3.yaptılar gibi bir açıklamada bulunman bizim emeğimize en büyük saygısızlıktı inan 1.olsaydıkta söyleseydin bunları sana cevap bile vermezdim ama haksızlıkla 3.olmuş bir ekip için küfürden öte bir cümleydi bu...